Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Meggy
A fás szárú meggy Kis-Ázsiából és a Balkánról származik.
A csonthéjas gyümölcs– kemény magját húsos terméshéj veszi körül.
A gyümölcshúson pedig hártyás vagy bőrszerű héj van.
Gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin és ásványi anyagok kalcium, kálium, magnézium, vas, cink).
A bogyós gyümölcsökhöz hasonlóan kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.
A levében lévő antioxidánsok segítik megőrizni a vénák falának rugalmasságát, és ezáltal a visszérbetegségek elkerülését.
Enyhítik az ízületi megbetegedés okozta fájdalmakat, ill. a fejfájást.
Vértisztító hatású.
A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.
Serkenti a máj- és vese működését. Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akiknek az emésztésével nincs minden rendben.
A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek mozgására.
A nagy mennyiségű B- vitaminok továbbá serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását.
Tápanyagértéke:
Mély bordó színe hihetetlen értékéről árulkodik, arról, hogy
egyik leghatékonyabb antioxidánsunk.
Savanyú íze elijeszti a vírusokat,
valamint vértisztító hatása van.
Gyógyhatása
A meggy gyógyhatása több területre is kiterjed.
Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj s a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre.
A B-vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja.
Hat a légzőszervek gyógyítására, különösen meghűléses betegségek esetében.
Hormon
elégtelenség: Hormonelégtelenség az öregedés első jele, amikor a test
természetes hormontermelése csökken.
A hiányt szintetikus hormonokkal,
gyógyszerekkel igyekeznek pótolni.
A szintetikus
gyógyszereknek mellékhatása azonban sok nőnél problémát okoz.
Csuklófájás, hajhullás, súlygyarapodás, emésztési problémák, memória
zavar, trombózis, depresszió, stb.
Ezért ha csak lehet természetes
úton próbálunk hozzájutni az ösztrogénhez, amelyeket a növények
termelnek.
Ezek a hormonok segítenek helyreállítani a szervezet
megbomlott egyensúlyát férfiaknál, nőknél egyaránt.
Emésztést serkentő:
A meggy az egyik legértékesebb gyümölcsünk.
Különösen azoknak ajánlatos fogyasztani, akik emésztésével nincs minden
rendben. A savas meggy serkentőleg hat az emésztésre és a belek
mozgására. A nagy mennyiségű B-vitaminok továbbá serkentik a keményítő és a fehérje feldolgozását, felszívódását.
Székrekedésre:
A meggy elsősorban a gyomor munkáját gyorsítja meg s azzal hat az egész emésztő rendszer mozgásának felgyorsulására. A legátalkotottabb székrekedést is megszünteti a meggy, mert hat a gyomorsavra, valamint tisztítja a beleket, puha rostja pedig segít a massza eltávolításában.
Szív:
A szív működésének serkentése a meggy ásvány tartalmának köszönhető. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerősítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.
Véredény probléma: A véredény problémát az erekben való idegen anyag lerakódása és az erek megvastagodása a rugalmasság elvesztése jelenti.
Minél több a lerakódás, annál gyengébbek az artériák, valamint annál kevesebb kapilláris erecskénk működőkepés.
Ha az ereket megtisztítjuk és ebben a meggy nagy segítségünkre lehet, hiszen savtartalmával, ami
lúgos hatást vált ki a vérben, a kapilláris ereket is újra megnyithatja.
Vér körforgása: Ha kúraszerűen fogyasztjuk a meggyet, a vértisztító munkájával a vér körforgására is hat. Ritkítja a vért és mind több kapilláris erecske előtt nyílik meg ismét az út.
Veseműködést serkentő:
A vese az, amelynek vékony finom erecskéi először dugulnak el.
Amint megtisztul a vér,
valamint hígabbá válik,
a vese működése is
megélénkülhet és így válik lehetővé, hogy a szervezetben felhalmozódott
víz eltűnik a vizelettel.
Ödéma:
Közismert az, hogy a
meggy kitűnő vízhajtó.
Nemcsak a gyümölcse, de a
gyümölcs szára is,
amelyet teának elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.
Köszvény:
A köszvény könnyítése és gyógyítása akkor következik be, amikor a kálium hatására megtisztul a vér és a lerakodások kezdenek eltűnni.
Így a csuklókból is kioldódik
a lerakodott húgysavkő és egyéb anyag, hogy eltűnjön a fájdalom addig,
amíg ismét meg nem történik a lerakodás.
Alacsony vérnyomás:
Ha nincs meg az elegendő ásvány a szervezetben,
annak egyik tünete lehet az alacsony vérnyomás.
Az alacsony vérnyomás nem jelenti azt, hogy nincs a vérünkben semmi zsír lerakódás.
Lehet még alacsony a vérnyomásunk, de ugyanakkor emelkedő koleszterin szintünk.
A meggyben van elegendő vas és egyéb ásvány, hogy a szív működése és a vérnyomás elérje a normális határt.
Szájbetegségek, laza fogak:
Ezek a betegségek a
C-vitamin hiányára utalnak.
Ez nem jelenti azt, hogy valaki nem fogyaszt elegendő C-vitamint, azért lazulnak ki a fogai, inkább arra utal,
hogy a kellő tápanyag nem szívódik úgy fel, ahogyan kellene.
A meggyben a vitaminok és ásványok elosztása, valamint a nagyfokú savtartalma elősegíti,
hogy a C-vitamin felszívódjon
és a száj
betegségeit meggyógyítsa.
Légzőszervi panaszok:
A légzési problémák megoldásában is sikeresen működik közre a meggy, mert sok
A-vitamint tartalmaz.
Az A-vitamin nemcsak a légzőszervek nyálkahártyáit gyógyítja, de serkenti az immunrendszer munkáját is.
A légzési panaszokban is segít a meggy, amelyeket a túlfogyasztás
okozhat. A tele gyomorban a bomlás következtében gázok keletkeznek, és
nyomják a rekeszizmot, amely a tüdőre, illetve a szívre gyakorol
nyomást. A megy lé savas tartalma serkenti az emésztést, és hamarabb
bekövetkezik a megkönnyebbülés.
Meghűlés:
A meggy lé az egyik legjobb szer a meghűléses betegség leküzdésében.
Gyógyszer nélkül ki lehet lábalni a betegségből,
ami nem kis dolog, különösen a terhes nők és gyermekek számára.
A rendkívül savanyú környezetben a vírusok képtelenek szaporodni, és egyáltalán képtelenek megélni abban a környezetben.
Lassúbb a gyógyulás, ha édesítjük a meggylét, mert akkor a vírusoknak kedvezünk, de akkor sem reménytelen.
Az A és a C-vitamin természetes környezetében fordul elő a meggyben, ami a betegség elleni közdelemben jár el, és az immunrendszerünk működését segíti elő.
A legjobb antioxidáns:
A meggyben megtalálható az A és C-vitamin, szelén, valamint bioflavonoid.
Így is a leghatásosabb ellenfele
az oxigén szabad gyököknek,
de ha beveszünk egy
kiskanál búzacsíra olajat,
még jobban megerősítjük testünk védelmi csapatát.
Elkészítési mód:
A meggy fogyasztása leghatásosabb, ha szüretelés után fogyasztjuk, ez a gyümölcs ugyanis nem utánaérő. Ha leszedjük a fáról hamarosan romlásnak indul. A meggy lé a legkitűnőbb ital, amit valaha is fogyaszthatunk. Megadja az alap ízt más gyümölcsnek is.
A legjobb, ha magában fogyasztjuk, ha betegséget akarunk gyógyítani vele.
Naponta három-négy pohárral elegendő.
Elkészíthetjük vágógéppel, amit úgy kapunk, hogy a kimagozott
gyümölcsöt pépesítjük, s azt gézen leszűrjük, vagy anélkül fogyasztjuk.
A meggyet nem jó vízzel keverni, elvész az eredeti íze és a vitamintartalma.
Forrás: http://www.global-vitamin.hu
Szerk.: Szathmáry Olga Ottília
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!