Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A természet egyik legtökéletesebb
eledele lehet az ember számára a tojás.
Amellett, hogy kiváló fehérje-, zsír-, vitamin- és ásványianyag-forrás,
most antioxidáns tulajdonságaira
is fény derült
-
írta a Science Daily című ismeretterjesztő portál.
Az Albertai Egyetem kutatóinak elemzéséből kiderült, hogy két nyers
tojássárgája kétszer annyi antioxidáns anyagot tartalmaz, mint egy alma.
Ha
azonban a tojást megsütik vagy megfőzik, antioxidáns tulajdonságai
mintegy 50 százalékkal csökkennek, a mikrohullámú sütőben való
elkészítés során pedig ennél még kicsivel több vész el értékes
vegyületeiből. Ugyanakkor e veszteség után is egy tojás antioxidáns
tartalma felér egy almáéval.
A kutatók szerint a tojássárgája
antioxidáns tulajdonságát egyebek között két aminosavnak, a
triptofánnak és a tirozinnak köszönheti.
A tojás további értékes hatóanyagainak felkutatását folytatják - tudatták a Food Chemistry című tudományos folyóiratban megjelent eredeti tanulmány szerzői.
Az antioxidáns hatású anyagok védhetnek a gyulladásos folyamatok, a szív- és érrendszeri betegségek és a rák kialakulása ellen is.
Forrás: Inforadio.hu
Szerk.: Szathmáry Olga Ottilia
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!