Magyarságunk: Receptek (fórum)

Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala

Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 259 fő
  • Képek - 404 db
  • Videók - 789 db
  • Blogbejegyzések - 1258 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,
Szathmáry Olga Ottilia
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala

Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 259 fő
  • Képek - 404 db
  • Videók - 789 db
  • Blogbejegyzések - 1258 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,
Szathmáry Olga Ottilia
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala

Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 259 fő
  • Képek - 404 db
  • Videók - 789 db
  • Blogbejegyzések - 1258 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,
Szathmáry Olga Ottilia
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala

Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 259 fő
  • Képek - 404 db
  • Videók - 789 db
  • Blogbejegyzések - 1258 db
  • Fórumtémák - 21 db
  • Linkek - 3 db

Üdvözlettel,
Szathmáry Olga Ottilia
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek - [szavazás]

Ezt a témát Szathmáry Olga Ottilia indította 8 éve

Kérlem osszátok meg velüknk kedvenc receptjeiteket!

Kinek melyik recept okozott a legnagyobb örömöt ?

Hozzászólások eddig: 2

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Szathmáry Olga Ottilia üzente 7 éve

A híres olasz desszert - a tiramisu

Az eredetileg Olaszországból származó tiramisu szinte minden étterem étlapján megtalálható. Ez nem is csoda, hiszen nagyon finom és az elkészítése is igen egyszerű! Ha kedvet kaptál az elkészítéséhez, íme a recept!

Hozzávalók:tiramisu
4 nagyon friss tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 ek. cukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 evőkanál martini vagy konyak
kb. 40 db babapiskóta
a piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak
a tetejére: 2-3 ek.cukrozatlan kakaópor


Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral és a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán keresztül állni hagyjuk.

Tanácsok:
Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém (ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez).
Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.

53181_d7c8f01deac3_s

TIRAMISU.jpg

Válasz

Szathmáry Olga Ottilia üzente 8 éve

Francia csokoládékrém

Hozzávalók:
20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb),
4 tojás,
2 evőkanál tejszín,
1 vaníliás cukor
Elkészítés:

Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét.

Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről.
Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz.
A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába.

Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.

41570_30a8aaf7d709_s

francia csokoládé.jpg

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu