Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Ez "MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL" közösségi oldala
Csatlakozz te is közösségünkhöz KÉRLEK: MAGYARSÁGUNK- témakörében is légy aktív! A harmónia, a béke, a boldogság, a testi, a lelki egyensúlyban létről való beszélgetésre hívlak. Gyere írd le, mond el, vitázz és segíts mindenki másnak.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
MAGYARSÁGUNK - A LÉLEK ÉL vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Szathmáry Olga Ottilia indította 14 éve
Kérlem osszátok meg velüknk kedvenc receptjeiteket!
Kinek melyik recept okozott a legnagyobb örömöt ?
Hozzászólások eddig: 2
Szathmáry Olga Ottilia üzente 13 éve
A híres olasz desszert - a tiramisu
Az eredetileg Olaszországból származó tiramisu szinte minden étterem étlapján megtalálható. Ez nem is csoda, hiszen nagyon finom és az elkészítése is igen egyszerű! Ha kedvet kaptál az elkészítéséhez, íme a recept!
Hozzávalók:tiramisu
4 nagyon friss tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 ek. cukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 evőkanál martini vagy konyak
kb. 40 db babapiskóta
a piskóta áztatásához: 3 dl erős feketekávé
7-8 evőkanál kristálycukor, egy kupica konyak
a tetejére: 2-3 ek.cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral és a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán keresztül állni hagyjuk.
Tanácsok:
Fontos, hogy a sajtkrém hideg legyen, csak így lesz kemény a krém (ha mégis lágyra sikerülne, akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez).
Magában is tálalhatjuk, de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is.
A rumot rumaromával is helyettesíthetjük.
Szathmáry Olga Ottilia üzente 14 éve
Francia csokoládékrém
Hozzávalók:
20 dkg keserű csokoládé (minél feketébb, annál jobb),
4 tojás,
2 evőkanál tejszín,
1 vaníliás cukor
Elkészítés:
Gőz felett, alacsony tűznél olvasszuk fel a kockákra tört csokoládét.
Amikor már krémes, adjuk hozzá a tejszínt, majd húzzuk le a tűzről.
Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgákat keverjük a meleg csokoládéhoz.
A fehérjéket verjük fel, adjuk hozzá a vaníliás cukrot is, majd óvatosan keverjük a habot a csokoládémasszába.
Öntsük üvegtálba vagy kisebb poharakba, hűtsük le, majd tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás