Szathmáry Olga Ottilia üzente 10 éve

Lilla!

Én úgy tudom, hogy semmi más reá hasonlító növény nincs amivel össze lehet keverni... Esetleg, ha valaki tájékozottabb kérlek írjátok meg!

Köszönöm a felvetésed Lilla!

Válasz

Kis Lilla üzente 10 éve

Mely növényi kultúrákkal lehet összekeverni a parlagfüvet?? FONTOS!!!

Válasz

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Igen,nekem is nagy öröm!

Válasz

Szathmáry Olga Ottilia üzente 13 éve

Pannikám... ugyen milyen jó, ha a saját "műveddel talizol"... Örömködöm, hogy észre vetted...

Látod! én is, mert nagyon tetszett!

Ez a PIPACS NEKED IS SZÓL!!! olgi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

:)

Válasz

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Olgica, most látom, milyen ismerős pipacsok! Sajnos, azóta már elvirágoztak, most kiváncsi lennék, mi terem rajta! Csak nem parlagfű?

Válasz

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Ez a szegény parlagfű rosszemlékű nekem, mivel, amikor az irtási,és büntetési őrület felütötte a fejét, földjeink lévén, mi is kaptunk egy csekket (nem felszólítást!), húszezer forintos büntetésről.Teljesen kiborultam, és kimentünk az ominózus földünkre, hogy most már közelebbről is megszemléljük bánatunk okát.A férjem váltig mondogatta, hogy az fizikai képtelenség, hiszen azon a földön lucerna van.Parlagfű pedig ott veti meg a lábát, ahol szántottak. Persze, hogy egy szálat sem találtunk a miénken, de pár parcellával arrébb igencsak előfordult.

Mint kiderült, az ellenőr (aki hozzáteszem, egy "jóakaratú" bejelentésre jött ki), az összekevert helyrajzi számok miatt tévesen vetette ki ránk a
büntetést.Hogy mi történt? Megfellebeztük. Új kiszállás, új vizsgálat, semmi elnézést kérünk....De a büntetést visszavonták.

Válasz

Szathmáry Olga Ottilia üzente 13 éve

Én egyébként még mindíg döbbenten állok a "parlagfű-mániával" kapcsolatban, mióta elolvastam a cikket és rákerestem a You-Tube-on erre a VIDEORA! Véletlenül! No és még mennyi általunk nem ismert gyógymód van, amit ŐSEINK rég ismertek!

Válasz

Szathmáry Olga Ottilia üzente 13 éve

No és az embereket a giz-gaz témával akarják arra késztetni, hogy tartsák rendbe a játszótereket, parkokat, ne legyen elhanyagolt a gondozatlan terület! Egyszerűbb ráfogni a parlagfűre, hogy milyen haszontalan, ahelyett hogy az EMBEREKET TANÍTANÁK MEG ARRA, HOGY GONDOZZÁK A TULAJDONUKBAN LÉVŐ TERÜLETEKET! Tényleg Ausztriában miért nincs PARLAGFŰ MIZÉRIA? TALÁN AZÉRT, MERT AZ OSZTRÁKOK GONDOZZÁK SZORGALMASAN! Ez olyan, hogy oktalanul, mármint a rablógazdálkodás miatt kivágják az erdőket, aztán meg jön az elsivatagosodás... meg jobb esetben a parlagfű... mert az legalább védi és megköti a talajt! Nem lennének az alföldön homokdűnék... EBBŐL IS AZT TUDHATJUK MEG, HOGY AZ ŐSI TUDÁSHOZ KÉPES, MI CIVILIZÁLT EMBERI LÉNYEK HOL IS TARTUNK ÉS MIÉRT PUSZTÍTJUK EL SAJÁT BOLYGÓNKAT! Csak az ideig-óráig tartó pénzsóvárság miatt!!! olgi Szerintetek?

Válasz

Eipl Jánosné üzente 13 éve

Ez egy szerfelett érdekes cikk.Az egy biztos, ezután más szemmel nézek majd a szegény kis parlagfűre...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon érdekes ezt még én se tudtam,hálásan köszönöm !

Válasz